dissabte, 26 de maig del 2018

ÚLTIM DÍA - ÚLTIM EXAMEN - ÚLTIMA ENTRADA


  • En aquesta classe vam fer l'examen el qual em va eixir molt bé i em vaig anar molt contenta. Quan vam terminar tots l'examen ens vam despedir de Juanfra, ja que ens ha agradat molt com a mestre i ens ha caigut molt bé.
  • Ara vaig a contar la meua experiència en aquesta assignatura:

La assignatura "didàctica del coneixement del medi natural" és una assignatura capaç de fer-te desconectar de les teues angoixes i les teues malaties, i us preguntarèis com?, doncs molt fàcil, es una assignatura on fas les classes d'una manera diferent on no és tot teoría, on és un aprenentatge manipulatiu i experimentatiu que és el que l'alumnat de magisteri d'Educació Infantil busquem, perquè he pogut entendre tots els conceptes més difícil que em podía imaginar, i hopogut comprendre per mí mateixa. A més, he descobert un muntó de coses que abans desconeixía.

En quant als continguts, pense que he tingut molta sort de ficar-me en aquesta classe perquè he donat els temes necessaris i d'una manera, com ja he dit abans, experimentativa i que no es dona tanta importància a l'examen, sinó a tot el procés d'aprenentatge del cuatrimestre, i al meu pareer és lo millor que es pot fer per a avaluar una assignatura.

En quant als companys, he de dir que ha sigut una classe bona, no sempre et portes bé amb tot el món, però bé ha sigut un bon grup de classe. Moltes vegades he pecat de sincera i pense que no tots els companys han sigut tan sincers a la cara com ells diuen, però bé, tinc aquest defecte de que dic el que pense sempre, ja be per a una cosa bona, com per a una cosa mala. També, he de dir que tot el que argumentava ho deia amb una realitat que jo visc, és a dir, jo pot ser que no tinga fills, però tinc una germana més menuda, que va al col·legi, i m'he basava en ella, no en un món fictici ni res d'això. Jo ho se molt bé, que tinc un caràcter difícil d'aguntar però, no em menge a ningú, i moltes vegades crec que els companys no m'han dit el que pensaven, però em dona el mateix, la veritat. Per altra banda, em porte molt bones amigues, com poden ser la meua companya de carrera Manuela, que ella sempre em diu el que pensa encara que jo no pense el mateix, però per això la vull tant perquè ens deiem les coses a la cara, moltes vegades tenim el mateix pensament i ens portem realment bé i ens dona igual els demés. I més xiques, Blanca, Rocío, Estela, etc. 

En quant al mestre, Juan Frnacisco Álvarez Herrero, m'ha caigut molt bé, les seus explicacions les entenía bé i no tinc paraules negatives per a ell. Ha sigut un trat molt bó cap a l'alumnat, i sempre ha tingut el mínim detaill amb nosaltres, com per exemple, ens va portar berenar per el seu aniversari, i ens va portar un regalet quan era l'últim dia de classe. És un home molt bó i encantador, i espere ternir-lo altra vegada de mestre.

Per a finalitzar, espere tenir bona nota en aquesta assignatura perquè m'ha agradaria tindre-la, l'hem passat molt bé, però ara ja ha arribat el final i ens em de despedir, tant nosaltres com aquest blog. Espere que us haja agradat, ho he fet amb molt gana i molta dedicació, i crec que ara ja em toca descansar. Us desig molt bones vacances i molt bó estiu. 

Salutacions.



REPÀS DELS ÉSSERS VIUS



  • En aquesta classe, vam fer una repàs del temari, perquè el dimarts teníem el segon parcial. Aquest parcial com bé sabeu és la temàtica dels éssers vius, i aquest va ser el repàs.



En segon lloc, vam fer un simulacre d'examen on vam posar en pràctica els nostres coneixements sobre la temàtica, ja que no havíem estudiat res i vam fer-ho. En el meu cas, em va eixir millor del que em pensava i em vaig sentir més segura per a fer l'examen oficial del dimarts. Va aser una classe per a resoldre els dubtes i va ser molt bona. 







dimarts, 22 de maig del 2018

ÉSSERS VIUS: ELS ANIMALS



  • Com es nodreixen els animals?
- La respiració també es part de la nutrició, necessitem l'oxigen per obtindre energía, a part de les comides.

  • Quines fonts d'aliment són utilitzades pels animals?
Podem trobar:

- Herbívors, és a dir, els animals que mengen plantes. Exemple: els conills, les zebres, etc.

- Carnívors, és a dir, els animals que mengen carn. Exemple: el tigre, el llop, etc.

- Omnívors, és a dir, els animals que mengen plantes i carn. Exemple: el porc, l'ésser humà.


  • Quines aspectes de la morfologia poden indicar-nos el tipus d'aliment i hàbits alimenticis dels animals?
- Per exemple, les dents, la cua, els ulls, el bec, les banyes, etc.


  • Podries saber el tipus de vida i l'alimentació que tenen els següents animals a partir de la seua morfologia?
- Foto 1: Carnívor, destaca per el seu bec i les garres que les utilitza per a caçar. Aquest animal és el voltor.

- Foto 2: Herbívor, aquest animal és molt àgil per a poder fugir dels depredadors. A més, la cornamenta és per a l'emparellament. Aquest animal és el cérvol.

- Foto 3: Carnívor, aquest animal destaca per la seua llarga llengua per a poder agafar les formigues del formiguer. Aquest animal és l'ós formiguer.

- Foto 4: Carnívor, aquest animal destaca pels seus dents afilades i tenen les orelles menudes per a escoltar millor. Aquest animal és el geopard.

- Foto 5: Carnívor, aquest animal destaca pel seu bec, ja que açí pot clavar-ho en els forats que fan els cucs i menjar-se'ls. Aquest animal és el pardal carpinter.

- Foto 6: Herbívor, aquest animal té les orelles molt deenvolupades per a sentir als depredadors i el nas el tenen molt fi per a trobar els aliments. Aquest animal és la llebre.

- Foto 7: Carnívor, aquest animal caça ratolins i té molt fi la vista nocturna. Aquest animal és el musol.

- Foto 8: Omnívor, aquest animal es caracteritza per tenir les mans per a escavar, a més no té vista, té el nas i la boca molt juntes. Aquest animal és el tap.

- Foto 9: Carnívor, aquest animal destaca per les seues dents de depredador, té molt desenvolupada la vista i la oida i és molt àgil. Aquest animal és el llop.

- Foto 10: Carnívor, aquest animal destaca perquè caça per la nit, és cec i té molt desenvolupada la oida. Aquest animal és la rata penada.

- Foto 11: Carnívores les dos, però la balena és menys depredadora que l'orca.

- Foto 12: Carnívor, aquest animal és el mosquit.

- Foto 13: Hervívor, aquest animal és la papallona.

- Foto 14: Hi ha carnívores i herbívores, aquest animal és l'aranya.


  • Els éssers vius interactuen uns amb altres de diverses maneres, entre les quals s'inclouen la lluita per la supervivència. Amb tot el que hem avançat fins ara, podries establir les relacions tròfiques que hi ha a la natura, des de la base de les cadenes alimentàries fins als últims consumidors?



  • Ja saps i ets conscient de la gran diversitat biològica que existeix. Per què creus que coexisteixen tantes estratègies diferents per a realitzar una mateixa funció?
- Perquè realment la natura no posa les coses fàciles, i quan necessites menjar ho busques on siga per a poder sobreviure.


  • Com a conclusió d'aquest tema, dir que m'ha agradat més que l'altre perquè l'he entés més fàcilment i hem fet molt més pràctiques que és que més m'agrada daquesta assignatura. En aquest tema he descobert moltes coses que desconeixia, i he manipulat moltes plantes, és a dir, he fet un aprenentatge manipulatiu i exploratiu i m'ha encantat.










ÉSSERS VIUS: LES PLANTES



  • Com sabem que el pes de l'arbre prové (si més no, la gran majoria) del CO2 de l'aire?
- Podem saber-ho utilitzant H2O amb àtoms d'oxíxen "marcats".


- FOTOSÍNTESI

CO2 + H2O + LLUM + SALS (poquetes) -> H de carboni +O2 (s'evapora) + proteïnes (poques)

- Si no hi ha un d'aquestos elements (CO2, H2O, llum, sals) no es pot fer la fotosíntesi.


  • Com es reprodueixen les plantes?
La seua reproducció pot ser:

- Asexual: l'hem mencionat per a saber que existeix, però no la hem comentat en profunditat. un breu comentari ha sigut: "una planta utilitza el seu propi polen per autofecundar-se.

- Sexual: busquen la fecundació en altres flors o altres éssers vius.



- Dins de la reproducció trobem la POL·LINITZACIÓ:

De la pol·linització es pot dir que les plantes són hemafrodites, és a dir, es poden autofecundar-se elles mateixes, però hi ha plantes, que són les plantes amb flor, que busquen a altre ésser viu per fecundar-se. Un ésser viu pot ser el vent.



  • Per què creus que hi ha tants diferents tipus de flors?
- Perquè es fecunden, és a dir, una flor masculina d'un tipus fecunda a una altra flor d'altre tipus, doncs crea un tipus diferent de flor.



  • Què és un fruit? Podries identificar parts de la flor en un fruit (si es que hi hagués alguna)?
- La flor, entra el polen en l'òvul i quan l'òvul s'ha fecundat es converteix en un fruit. 



  • Quines estratègies s'han desenvolupat en les següents plantes per dispensar les seues llavors?
- El fruit deixa unes llavors que van a poder crear unes noves plantes, és a dir, la germinació d'una nova planta.






CREIXEMENT D'UNA PLANTA



  • En questa entrada, anem a vore com creix una planta.
- Tots imaginem com és el creixement d'una planta, però realment, heu vist com creix una planta alguna vegada? Doncs bé, així us mostre un vídeo de com creixen les plantes:




- També, em aprés que d'una llegum pot creixer un altra planta, és a dir, de la llegum d'un frut pot eixir una planta. Podem dir, que estem parlant de la germinació d'una llegum. Per a que l'enteneu millor us deixe un vídeo:




  • Com a conclusió dir, que tots els vídeos que ens posa el mestre són realment interessants, perquè aprenem molts conceptes que pensem que els tenim interioritzats però només sapiem una part de l'informació. En canvi, he de dir, que al principi m'ha donat un poquet de fàstic vore el vídeo, perquè els raïms em recordaven als cucs, però bé ha estat molt interesant i hem aprés més coses noves.



EXPERIMENTEM AMB PLANTES


  • En aquesta classe el que hem fet ha sigut diferents experiments molt adequadats per a les edats més tempranes, és a dir, per l'alumnat d'Educació Infantil.
  • Els experiments són els següents:
- EXPERIMENT 1: QUÈ PASSA SI UNA PLANTA CREIX SENSE LLUM?

El que hem fet en aquest cas, ha sigut amb pots de iogurt, l'hem agafat dos i em posat un trocet de contonpela cadascun dels pots. Després hem afegit unes poques llentilles perquè les plantes per a creixer necessiten algun tipus de llegum, i em triat les llentilles. Posem llentilles en els dos pots, i finalment li posem un poquet d'aigua. 

Aleshores, per a saber què li passa a una planta quan no té llum, hem posat un dels pots dins de l'armari, i l'altre l'hem posat en la finestra. Quan passen uns des descobrirem el que passa.

  • Aquestes són algunes imatges:














- EXPERIMENT 2: QUÈ NECESSITEN LES PLANTES PER A SOBREVIURE?

Ja sabem que les plantes necessiten nutrients per a poder sobreviure. Aquests nutrients es poden agafar de la terra, la llum, l'oxígen i l'aigua. Bé, però nosaltres sí que ho sabem, però com el demostrem a un xiquet i s'he ho expliquem? Dons bé, fent aquest experiment.

Agafem 4 pots de iogurt, una lletuga, i terra. Dons bé, posem la lletuga que ens la dona el mestre, dns d' un pot de iogurt, i ho plenem de terra. Així amb els quatre pots de iogurt. Fàcil no? Doncs bé, però això no mostra res al xiquets, i per això fent els següent:

- Agafem un dels pots i ho posem en la finestra i li posem aigua. Per tant, aquesta planta obtindrà tots els nutrients.
- Agafem altre pot i li posem aigua, però ho fiquem dins d'una botella d'aigua buida, per a que no tinga oxígen, i veure que li pasa si pot viure sense oxígen.
- Agafem el tercer pot de iogurt, li posem aigua i ho fiquem dins dún armari, per a que no tinga llum, i vore si pot viure sense llum.
- Agafem l'últim pot de iogurt, i aquest. no li posem el nutrient, aigua, per a vore si ense aigua pot sobreviure la planta.

Quan ja hem fet tot això, deixem passar els dies i, al llarg de les setmanes poder observar quina planta és la que sobreviu, i amb el nutrients que necessita per a sobreviure.

  • Aquestes són algunes imatges:






- EXPERIMENT 3: QUÈ LLEGUM CREIX ABANS?

En aquest cas, el que hem fet, ha sigut, agafar un drap ple d'aigua, i diferents llegums, i el hem posat el drpa i les llegums en una borsa i les hem ficat per diferents foraets. Per a entindre'l millor, possaré algunes imatges:















-CONCLUSIÓ:

Com a conclusió dir, que m'han agradat molt aquest experiments, hem fet una classe divertida i almateix temps hem aprés molts conceptes nous. És la millor forma de que fer que aprenen els xiquets, fent experiments, és a dir, mediant un aprenentatge manipulatiu i experimentatiu.


dimecres, 16 de maig del 2018

SANT JORDI


  • Aquest és el vídeo que vam vore a classe al començament:



- En aquest vídeo es pot observar com una xiqueta sempre juga amb la seua nina. La nina li ensenya moltes coses, totes elles bones. En canvi,arriba un moment en el qual la xiqueta no li fa cas a la nina i, ella es posa trista. Al final del v´deo, es pot veure com fent les coses bé, i seguint els passos de la nina, finalment aconsegueix ser una persona real, ila xiqueta real es converteix en una nina.


- En aquesta classe, vam tratar el tema del llibre, perquè el dia d'abans era Sant Jordi, i al mestre li agrada tractar aquesta temàtica. Vam fer diverses coses, per exemple vam tratar una imatge que ens va fer molta gràcia. 


  • Aquesta és l'imatge:


Després, ens va mostrar una muntunà dellibres, i teníem que triar un llibre que ho va fer el mestre, i nosaltres vam escogir fer-ho en grup, per a fer-ho més ràpid.

Ens va tocar un llibre ple d'experiments, i que ens va servir molt per a fer la seqüència didàctica que tenim que portar l'últim dia de classe. El llibre va ser molt divertit, i molt fàcil de tractar amb l'alumnat d'Educació Infantil. En aquest cas, més concretament, va ser com un manual d'experiments, on et posaba pas a pas com fer un experiment.

Aquesta classe va ser diferent i, a la mateixa vegada molt divertida. Vam aprendre diferents contextes i vam treballar en equip.







dimarts, 15 de maig del 2018

VÍDEOS I MÉS ANIMALS PREFERITS DELS COMPANYS


  • Aquest vídeo em va resultar molt bonic i emocionant:



- Com podem observar en el vídeo, molt emocionant, la mare li regala al xiquet un gosset, el qual està coix, cosa que no li fa molta gràcia al xiquet, ique jo no entenia la veritat, perquè per a mi era molt graciós el gos. El xiquet al principi no li fa cas al gos, però quan passa el temps s'adona compte que el gos a pesar de estar coix intenta fer un esforç per a poder jugar amb la pilota. Finalment, el xiquet deixa els videojocs i s'alça per a jugar fora amb el gos. En eixe mateix moment vaig entendre que el xiquet també era coix, i gràcies al gos el xiquet torna a tindre una sonrisa molt gran en la cara i ix a jugar i, el més important ix de la seua casa. Per tant, podem vore com un animalet pot aconseguir coses que ni els propis pares poden fer-ho.

  • Aquest següent vídeo, era una orientatzió per fer les nostres presentacions sobre els nostres animals preferits:



  • Aquestes són algunes presentacions dels meus companys:





dijous, 10 de maig del 2018

ELS ANIMALS - TIGRE VS LLOP


Al final de l'anterior classe, vam estar debatint sobre quin animal exposava cada alumne, ja que som pocs a classe i tampoc, volíem que el nostre animal favorit fóra el mateix que el d'una altra persona perquè diríem el mateix. 

En aquest cas, la meua companya Manuela coincidia amb Àngela, per açò, li vaig proposar fer una presentació diferent al que el mestre avia dit. Per tant, li vam dir al mestre la nostra idea i ens va dir que ho podíem fer.




La idea era fer una exposició juntes, en quin parlaríem del tigre (el meu animal favorit) iel llop (animal favorit de Manuela), i després faríem una espècie de joc que seria tigres contra llops.

La idea va quedar molt bé, però callia fer-la. Per açò, vam fer l'exposició mitjançant una webquest, en la qual, la meua part del tigre, parlava de distintes aspectes d'ell.

I vaig a possar l'informació que em va agradar molt.











El tigre és el felino més gran del món. És l'animal més gran de tot el Regne Animal, i es compara en quant a grandària, solament amb els grans felinos (jaguar, lleó, tigre i lleopard). És una de les quatre subespècies de la família Felidae, pertanyent al gènere Panthera. Existeixen al seu torn, sis subespècies de Tigre, no obstant açò, i lamentablement quasi totes elles es troben en greu perill d'extinció.
Els tigres estan entre els animals més majestuosos i bells del món. Encara que són fàcilment recognoscibles entre els felinos pel seu espectacular patró de ratlles. Poques persones serien capaces d'identificar cadascuna de les subespècies de tigres que viuen avui en la Terra. Encara que totes són derivacions d'una sola espècie (Pantera tigris), cadascuna d'elles té característiques molt interessants i particulars.




       Les 6 subespècies són les següents:
  • El tigre Bengala: aquest espectacular animal (Pantera tigris tigris) és possiblement el més conegut per tots ja que ha sigut tradicionalment exhinit en zoològics i en representacions del circ. És un dels felinos més grans i possiblement tinga la major població silvestre entre les sis subespècies. Presenten una llarga cua i el seu cap és proporcionalment major respecte al cos que la dels seus parents.
  • El tigre Malayo: aquest tigre (Pantera tigris jacksoni) es troba molt restringit a la península malaya i són els tigres més xicotets de tots, de fet, les persones desconocedoras soles creure que es troben davant d'un tigre jove quan en realitat tenen al davant un individu adult. 
  • El tigre indoxinés: aquest tigre (Pantera tigris cobetti) habita solament en algunes regions boscoses de Xina, Vietnam, Tailàndia i Cambodja, i es caracteriza fonamentalment per presentar un color de pell d'un taronja molt més intens i les seus ratlles són també més estretes que les dels altres subespècies de tigres.
  • El tigre siberiano: l'impessionant tigre siberiano (Pantera tigrisaltaica) és el més gran entre tots els felinos del planeta. Viu exclusivament a Sibèria i actualment es troba súper restringit a les zones muntanyenques ben allunyades del seu principal enemic, l'home.
  • El tigre delSub de la Xina: aquest tigre (Pantera tigris amoyensis) és un dels més amenaçats i els experts preduien que al ritme actual en 10 anys podria desaparèixer de la faç de la Terra. És untigre xicotet, que té com a característica distintiva un patró de ratlles en els quals les mateixes estan més separedes que en les restants subespècies.
  • El tigres de Sumatra: aquest tigre (Pantera tigris sumatrae), també és un tigre molt xicotet, alguns plantegen que més àdhuc que el tigre malayo. A més, no aconsegueixen un pes significatiu pel que s'identifiquen com uns felinos d'aspecte més aviat prim. Tenen més pèl en la cara i el coll que les altres subespècies i les seus ratlles estan molt juntes.
A continuació Manuela va exposar la seua part del llop, si voleu saber més del llop, teniu que entrar al blog de Manuela que us pose el seu blog ací: 


Per a finalitzar l'exposició realitzem el joc creat per nosaltres mateixes a mà, el qual es deia, "El trivial dels animals."



  • Aquesta és la presentació:






dijous, 3 de maig del 2018

ELS NINOTS


La classe va començar amb un vídeo molt bonic:
  • Vídeo:


Aquest vídeo és d'admirar al director. Al principi, quan vaig veure que li cridava a l'escenari del saló d'actes, vaig pensar que no li anaven a tractar res bé, però la veritat que amb ajuda del director, el xiquet va poder expressar el trastorn que patia i va poder adaptar-se a les classes i els alumnes i mestres van poder entendre el que li ocorria. Nosaltres com a futurs docents hem de conèixer molt bé al nostre alumnat i no adaptar-los a ells a l'aula, sinó que ens hem d'adaptar nosaltres a ells. Tots els xiquets són diferents, i cadascun d'ells necessita unes coses diferents i una ajudes diferents, igual que alguns necessiten més i uns altres menys. Nosaltres hem d'aconseguir-la igualtat entre els alumnes, ja que ells han d'entendre a tots els companys i respectar-los, perquè si tots nosaltres (mestres i alumnat) acceptem als xiquets, moltes vegades arriba un moment en el qual el trastorn o discapacitat es nota molt menys que si ens els acceptem. Tots els xiquets tenen dret a aprendre i aconseguir l'objectiu que ells vulguen, ja que tots ells són grans somiadors i han d'arribar a ser grans triumfadors.

Després vam poder gaudir d'una pràctica molt bonica i divertida on tots ens ajudeu-vos a crear al nostre ninot, i tots compartim el material que teníem. Ací us mostre un vídeo de com fer un ninot a casa amb ajuda dels papàs si tens una edat inferior a 12 anys:



  • I aquest va ser el resultat:


La veritat que no són una artista però em vaig divertir molt i em va agradar la pràctica.

Per a acabar el blog d'avui, la veritat que m'encanten aquesta classes que són més interactives i que gaudim tot l'alumnat junts i que aprofitem per a poder conèixer-nos una mica més cadascun de nosaltres, i,alhora, poder atendre d'una forma diferent i divertida. "Compartir és viure", i nosaltres som els futurs encarregats d'ensenyar aqueixa frase al nostre alumnat.



Per què hi ha tanta diversitat a la natura?


  • La classe ha començat amb el següent vídeo:



Es pot observar en el vídeo, com s'arriba al fracàs mitjançant l'egoisme, la competència, i tots apuestos passos que no et porten a cap lloc bo. En aquest vídeo, es pot reflectir el sentiment d'egoisme i de l'intent de ressaltar per damunt d'altra persona. Aquestos dos sentiments no et porten a cap costat, més que al fracàs, perquè pot ser que et va bé durant un període de la teua vida però estàs destinat a anar al fracàs, ja que sempre vas a voler estar per damunt dels altres, i les persones així, no solen acabar molt bé.
En canvi, al final del vídeo, es pot veure com els dos que estan competint s'adonen compta que la competició no els porta a cap costat, I que si s'ajunten poden arribar a aconseguir l'objectiu que els dos persegueixen, ja que és molt semblant, per no dir el mateix. Els dos comencen a compartir i a crear un negoci juntes, i s'adonen compte que els va moltbé junts, i que no és millor el que té molt i no ho comparteix, sinó el que té poc i gaudeix del que té amb el seu entorn més proper. I açò és el més bonic de la vida, compartir amb es persones que més vols.

En quant a la pregunta de la qual partim en el tema, per què hi ha tanta diversitat en la natura?, podem començar preguntant-nos, com hem sorgit?, és a dir, l'origen de la vida. Es pot dir, que venim d'una o diverses bactéries diminutes, i que gràcies a elles ens trobem nosaltres ara, ja que elles van començar a crear éssers vius, fins arribar el primer ésser humà.

Aquesta imatge pot ser un breu resum amb dibuixos on ens mostra l'origen de la vida:


Més tard, el mestre ens va fer la pregunta que tots estàvem esperant, què és un ésser viu?.

Va començar a encenar-nos fotografies i a preguntar-nos si totes ells eres éssers vius, i la veritat que l'única il·lusa vaig ser jo que va caure en una, L'ESPONJA, ja que des del meu punt de vista era molt lògica l'explicació però després pot veure un altre punt de vista amb més sentit. La imatge que ens mostrava era una esponja marina, la qual jo afirmava que era un ésser viu, però clar, van començar a dir que hi ha supermercats on venen esponges marines, les quals segueixen sent éssers vius, I ací ja és on va entrar el meu caos, ja que, la meua pregunta era, "com va a ser l'esponja que jo utilitze per a dutxar-me un ésser viu?" Açò no em quadrava a mi.  Llavors vaig entendre que la que jo tinc en el meu bany el més segur és que no siga un ésser viu, ja que no totes el són, però que sí venen esponges marines ja que són millors per a la cura de les pells sensibles, com per exemple, la dels bebès. Ací, de nou, vaig descobrir alguna cosa que desconeixia, i, escolteu-me, mai em ficaré al llit sense saber alguna cosa nova, i la veritat que m'encanta descobrir coses noves, per a després poder donar-li-les a conèixer las meus futurs alumnes des de ben xicotets.

També, ens va manar una fitxa perquè li la donàrem a un xiquet d'entre 3 i 6 anys, perquè ens diguera quin d'elles era un ésser viu. Aquesta fitxa no la vaig poder realitzar ja que en l'últim moment, em va fallar el xiquet que m'anava a prestar la seua ajuda i no vaig poder realitzar-la. Em va impactar moltes respostes dels meus companys perquè moltes vegades eren molt gracioses.

  • La fitxa era la següent:




Continuem amb unes quantes preguntes, que el mestre no mostrava per a ell saber el que nosaltres podíem arribar a saber sobre els éssers vius.

  • Les preguntes i respotes eren algunes d'aquestes:
A.2. Quin és l'ésser viu més petit que coneixes? El poil.

A.3. Quina és l'unitat bàsica per la qual estn formats tots els éssers vius? Aquesta, la resposta és amb imatges, que són algunes d'aquestes:







A.4. Quines funcions necessita realitzar un ésser viu per viure? La respota és: "Nutrició, relació i reproducció, és a dir, les tres funcions vitals".

A.5. Com acabem de veure, hi ha només unes poquetes funcions comunes a tots els éssers vius, però observem que hi ha una gran diversitat. Quines estratègies coneixes que hagen desenvolupat els diferents organismes per a realitzar cadascuna d'aquestes funcions?




Aquesta última pregunta era més per a què nosaltres tinguèrem més informació i sapiguèrem més coses sobre els èssers vius.

Per a acabar, el mestre ens va mostrar una definició més teòrica sobre, "què és un ésser viu?", la qual us mostre tal com ell la va posar:
  • Un ésser viu és un conjunt d'àtoms i molècules, que formen una estructura organitzada i complexa, que es relaciona amb l'ambient amb un intercanvi de matèria i energia d'una forma ordenada, i que té la capacitat d'exercir les funcions bàsiques de la vida que són la nutrició, la relació i la reproducció, de tal manera que els éssers vius actuen i funcionen per si mateixos sense perdre el seu nivell estructural fins a la seua mort. 
Com a conclusió dir, que m'ha encantat el començament d'aquest tema, que m'encanta ser il·lusa i descobrir coses noves, i que açò, us servisca a molts de referència perquè no tingueu por a preguntar gens, que ho feu, ja que no és més ximple el que pregunta qüestions simples, sinó que el més ximple és aquell que no pregunta alguna cosa que no saps i es calla. Moltes vegades, no eres tu solament el que no sap aquesta pregunta però sí eres la persona més valenta que s'atreveix a preguntar-la i açò és d'admirar també. Pot ser que siga il·lusa ara, però acabaré els meus estudis sense dubtes ni cap pregunta que se'm que en el tinter, i al llarg de la meua vida seguiré preguntant, i seguiré orgullosa de ficar-me al llit aprenent coses noves, ja bé per adults com per xiquets ben xicotets, que ells moltes vegades són molt grans i experts mestres de la vida.





COMENCEM UN NOU TEMA!!



El tema que es va a tractar en aquest cas va ser el dels Éssers vius, un tema que pel seu nom tots sabem al que es refereix, animals, plantes, insectes, etc. però no crec que solament tracte sobre açò, ja que amb aquesta assignatura estic descobrint un món paral·lel que desconeixia i que m'agrada molt. Es podria dir que estic eixint de la ciència popular, i m'estic endinsant en una ciència basada en la realitat i vista amb proves que em mostren la realitat tal i com és.

A més, anem a realitzar diferents pràctiques on es poden manipular diferents elements de la naturalesa, la qual cosa, em motiva molt, perquè para mi aquest mes que queda és el pitjor, i d'aquesta manera aprenem i alhora, podem desconnectar per un moment del terrible mes que tenim per davant.

Per a concloure aquesta introducció, m'agradaria dir que no tot en la vida és tal com tu penses, cerca proves que et digues que el que tu crees és veritat, perquè sinó arribaràs a ser adult i viuràs en un món de mentides i tu no ho sabies. És meravellós descobrir i veure el teu món amb una perspectiva diferent a la qual tu creies.


Tot esforç sempre comporta una recompensa.