dimarts, 22 de maig del 2018

ÉSSERS VIUS: ELS ANIMALS



  • Com es nodreixen els animals?
- La respiració també es part de la nutrició, necessitem l'oxigen per obtindre energía, a part de les comides.

  • Quines fonts d'aliment són utilitzades pels animals?
Podem trobar:

- Herbívors, és a dir, els animals que mengen plantes. Exemple: els conills, les zebres, etc.

- Carnívors, és a dir, els animals que mengen carn. Exemple: el tigre, el llop, etc.

- Omnívors, és a dir, els animals que mengen plantes i carn. Exemple: el porc, l'ésser humà.


  • Quines aspectes de la morfologia poden indicar-nos el tipus d'aliment i hàbits alimenticis dels animals?
- Per exemple, les dents, la cua, els ulls, el bec, les banyes, etc.


  • Podries saber el tipus de vida i l'alimentació que tenen els següents animals a partir de la seua morfologia?
- Foto 1: Carnívor, destaca per el seu bec i les garres que les utilitza per a caçar. Aquest animal és el voltor.

- Foto 2: Herbívor, aquest animal és molt àgil per a poder fugir dels depredadors. A més, la cornamenta és per a l'emparellament. Aquest animal és el cérvol.

- Foto 3: Carnívor, aquest animal destaca per la seua llarga llengua per a poder agafar les formigues del formiguer. Aquest animal és l'ós formiguer.

- Foto 4: Carnívor, aquest animal destaca pels seus dents afilades i tenen les orelles menudes per a escoltar millor. Aquest animal és el geopard.

- Foto 5: Carnívor, aquest animal destaca pel seu bec, ja que açí pot clavar-ho en els forats que fan els cucs i menjar-se'ls. Aquest animal és el pardal carpinter.

- Foto 6: Herbívor, aquest animal té les orelles molt deenvolupades per a sentir als depredadors i el nas el tenen molt fi per a trobar els aliments. Aquest animal és la llebre.

- Foto 7: Carnívor, aquest animal caça ratolins i té molt fi la vista nocturna. Aquest animal és el musol.

- Foto 8: Omnívor, aquest animal es caracteritza per tenir les mans per a escavar, a més no té vista, té el nas i la boca molt juntes. Aquest animal és el tap.

- Foto 9: Carnívor, aquest animal destaca per les seues dents de depredador, té molt desenvolupada la vista i la oida i és molt àgil. Aquest animal és el llop.

- Foto 10: Carnívor, aquest animal destaca perquè caça per la nit, és cec i té molt desenvolupada la oida. Aquest animal és la rata penada.

- Foto 11: Carnívores les dos, però la balena és menys depredadora que l'orca.

- Foto 12: Carnívor, aquest animal és el mosquit.

- Foto 13: Hervívor, aquest animal és la papallona.

- Foto 14: Hi ha carnívores i herbívores, aquest animal és l'aranya.


  • Els éssers vius interactuen uns amb altres de diverses maneres, entre les quals s'inclouen la lluita per la supervivència. Amb tot el que hem avançat fins ara, podries establir les relacions tròfiques que hi ha a la natura, des de la base de les cadenes alimentàries fins als últims consumidors?



  • Ja saps i ets conscient de la gran diversitat biològica que existeix. Per què creus que coexisteixen tantes estratègies diferents per a realitzar una mateixa funció?
- Perquè realment la natura no posa les coses fàciles, i quan necessites menjar ho busques on siga per a poder sobreviure.


  • Com a conclusió d'aquest tema, dir que m'ha agradat més que l'altre perquè l'he entés més fàcilment i hem fet molt més pràctiques que és que més m'agrada daquesta assignatura. En aquest tema he descobert moltes coses que desconeixia, i he manipulat moltes plantes, és a dir, he fet un aprenentatge manipulatiu i exploratiu i m'ha encantat.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada