dijous, 10 de maig del 2018

ELS ANIMALS - TIGRE VS LLOP


Al final de l'anterior classe, vam estar debatint sobre quin animal exposava cada alumne, ja que som pocs a classe i tampoc, volíem que el nostre animal favorit fóra el mateix que el d'una altra persona perquè diríem el mateix. 

En aquest cas, la meua companya Manuela coincidia amb Àngela, per açò, li vaig proposar fer una presentació diferent al que el mestre avia dit. Per tant, li vam dir al mestre la nostra idea i ens va dir que ho podíem fer.




La idea era fer una exposició juntes, en quin parlaríem del tigre (el meu animal favorit) iel llop (animal favorit de Manuela), i després faríem una espècie de joc que seria tigres contra llops.

La idea va quedar molt bé, però callia fer-la. Per açò, vam fer l'exposició mitjançant una webquest, en la qual, la meua part del tigre, parlava de distintes aspectes d'ell.

I vaig a possar l'informació que em va agradar molt.











El tigre és el felino més gran del món. És l'animal més gran de tot el Regne Animal, i es compara en quant a grandària, solament amb els grans felinos (jaguar, lleó, tigre i lleopard). És una de les quatre subespècies de la família Felidae, pertanyent al gènere Panthera. Existeixen al seu torn, sis subespècies de Tigre, no obstant açò, i lamentablement quasi totes elles es troben en greu perill d'extinció.
Els tigres estan entre els animals més majestuosos i bells del món. Encara que són fàcilment recognoscibles entre els felinos pel seu espectacular patró de ratlles. Poques persones serien capaces d'identificar cadascuna de les subespècies de tigres que viuen avui en la Terra. Encara que totes són derivacions d'una sola espècie (Pantera tigris), cadascuna d'elles té característiques molt interessants i particulars.




       Les 6 subespècies són les següents:
  • El tigre Bengala: aquest espectacular animal (Pantera tigris tigris) és possiblement el més conegut per tots ja que ha sigut tradicionalment exhinit en zoològics i en representacions del circ. És un dels felinos més grans i possiblement tinga la major població silvestre entre les sis subespècies. Presenten una llarga cua i el seu cap és proporcionalment major respecte al cos que la dels seus parents.
  • El tigre Malayo: aquest tigre (Pantera tigris jacksoni) es troba molt restringit a la península malaya i són els tigres més xicotets de tots, de fet, les persones desconocedoras soles creure que es troben davant d'un tigre jove quan en realitat tenen al davant un individu adult. 
  • El tigre indoxinés: aquest tigre (Pantera tigris cobetti) habita solament en algunes regions boscoses de Xina, Vietnam, Tailàndia i Cambodja, i es caracteriza fonamentalment per presentar un color de pell d'un taronja molt més intens i les seus ratlles són també més estretes que les dels altres subespècies de tigres.
  • El tigre siberiano: l'impessionant tigre siberiano (Pantera tigrisaltaica) és el més gran entre tots els felinos del planeta. Viu exclusivament a Sibèria i actualment es troba súper restringit a les zones muntanyenques ben allunyades del seu principal enemic, l'home.
  • El tigre delSub de la Xina: aquest tigre (Pantera tigris amoyensis) és un dels més amenaçats i els experts preduien que al ritme actual en 10 anys podria desaparèixer de la faç de la Terra. És untigre xicotet, que té com a característica distintiva un patró de ratlles en els quals les mateixes estan més separedes que en les restants subespècies.
  • El tigres de Sumatra: aquest tigre (Pantera tigris sumatrae), també és un tigre molt xicotet, alguns plantegen que més àdhuc que el tigre malayo. A més, no aconsegueixen un pes significatiu pel que s'identifiquen com uns felinos d'aspecte més aviat prim. Tenen més pèl en la cara i el coll que les altres subespècies i les seus ratlles estan molt juntes.
A continuació Manuela va exposar la seua part del llop, si voleu saber més del llop, teniu que entrar al blog de Manuela que us pose el seu blog ací: 


Per a finalitzar l'exposició realitzem el joc creat per nosaltres mateixes a mà, el qual es deia, "El trivial dels animals."



  • Aquesta és la presentació:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada