dimarts, 22 de maig del 2018

EXPERIMENTEM AMB PLANTES


  • En aquesta classe el que hem fet ha sigut diferents experiments molt adequadats per a les edats més tempranes, és a dir, per l'alumnat d'Educació Infantil.
  • Els experiments són els següents:
- EXPERIMENT 1: QUÈ PASSA SI UNA PLANTA CREIX SENSE LLUM?

El que hem fet en aquest cas, ha sigut amb pots de iogurt, l'hem agafat dos i em posat un trocet de contonpela cadascun dels pots. Després hem afegit unes poques llentilles perquè les plantes per a creixer necessiten algun tipus de llegum, i em triat les llentilles. Posem llentilles en els dos pots, i finalment li posem un poquet d'aigua. 

Aleshores, per a saber què li passa a una planta quan no té llum, hem posat un dels pots dins de l'armari, i l'altre l'hem posat en la finestra. Quan passen uns des descobrirem el que passa.

  • Aquestes són algunes imatges:














- EXPERIMENT 2: QUÈ NECESSITEN LES PLANTES PER A SOBREVIURE?

Ja sabem que les plantes necessiten nutrients per a poder sobreviure. Aquests nutrients es poden agafar de la terra, la llum, l'oxígen i l'aigua. Bé, però nosaltres sí que ho sabem, però com el demostrem a un xiquet i s'he ho expliquem? Dons bé, fent aquest experiment.

Agafem 4 pots de iogurt, una lletuga, i terra. Dons bé, posem la lletuga que ens la dona el mestre, dns d' un pot de iogurt, i ho plenem de terra. Així amb els quatre pots de iogurt. Fàcil no? Doncs bé, però això no mostra res al xiquets, i per això fent els següent:

- Agafem un dels pots i ho posem en la finestra i li posem aigua. Per tant, aquesta planta obtindrà tots els nutrients.
- Agafem altre pot i li posem aigua, però ho fiquem dins d'una botella d'aigua buida, per a que no tinga oxígen, i veure que li pasa si pot viure sense oxígen.
- Agafem el tercer pot de iogurt, li posem aigua i ho fiquem dins dún armari, per a que no tinga llum, i vore si pot viure sense llum.
- Agafem l'últim pot de iogurt, i aquest. no li posem el nutrient, aigua, per a vore si ense aigua pot sobreviure la planta.

Quan ja hem fet tot això, deixem passar els dies i, al llarg de les setmanes poder observar quina planta és la que sobreviu, i amb el nutrients que necessita per a sobreviure.

  • Aquestes són algunes imatges:






- EXPERIMENT 3: QUÈ LLEGUM CREIX ABANS?

En aquest cas, el que hem fet, ha sigut, agafar un drap ple d'aigua, i diferents llegums, i el hem posat el drpa i les llegums en una borsa i les hem ficat per diferents foraets. Per a entindre'l millor, possaré algunes imatges:















-CONCLUSIÓ:

Com a conclusió dir, que m'han agradat molt aquest experiments, hem fet una classe divertida i almateix temps hem aprés molts conceptes nous. És la millor forma de que fer que aprenen els xiquets, fent experiments, és a dir, mediant un aprenentatge manipulatiu i experimentatiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada